noiembrie 9

Coaching cu mine

 

Care este parerea mea despre coaching si cum il practic.

Fiind Coach Asociat Certificat international de catre International Coaching Federation, ader la codul lor de etica si manifest activ toate competentelesolicitate de ei.

Cred cu tarie ca:

  1. Exista strategii concrete de actiune, pe care fiecare om este capabil sa le descopere/creeze pentru sine.
  2. Parteneriatul cu un coach te ajuta sa le descoperi cu consum redus de timp si utilizare optima de energie personala.
  3. Daca cel putin un om pe pamantul asta a facut ceva ce si tu iti doresti, pot sa te ajut sa creezi acele actiuni care ti se potrivesc, nu e nevoie sa te chinui sa reinventezi roata;
  4. Fiecare om este 100% responsabil pentru ceea ce i se intampla in viata – drept si prin urmare te ajut sa demolezi “mitul ghinionistului” sau conceptul de “am incercat tot, dar nu se poate”

In cadrul aceleiasi intalniri iti prezint cadrul in care se vor desfasura sesiunile noastre si, daca totul are si ok-ul tau, facem o evaluare initiala a dorintei tale de schimbare, a telurilor pe care ti le propui.

In functie de dorintele tale estimez o durata a procesului si cadem de comun acord asupra investitiei necesare.

Durata procesului de coaching cu mine poate sa fie, din experienta anterioara,  intre o luna si un an. Exista perioade intensive, in care ne intalnim saptamanal, sau la doua saptamani; perioade de evaluare, ajustare si intretinere, in care ne intalnim o data pe luna.

In orice moment crezi ca ti-ai atins obiectivele propuse, finalizam procesul inainte de termenul initial estimat, printr-o sesiune de sinteza si celebrare.

Ca si spatiu de lucru – am un birou unde lucrez…insa majoritatea clientilor mei au preferat spatiile non-office, cafenele sau ceainarii, parcuri sau un circuit urban.

Prefer energia pe care o aduce intalnirea fata in fata cu clientul, dar, din motive de economie de timp, putem sa facem si sesiuni pe skype.

Sesiunile se pot desfasura fie prin setarea unui plan de actiune cu tematici predefinite si urmarirea evolutiei la fiecare intalnire, fie pot sa adresez tematici la cerere, cu integrarea permanenta a obiectivului major si alinierea lui cu ceea ce a aparut in viata si preocuparile clientului.

Intre sesiuni este integral responsabilitatea ta deplina de a pune in aplicare actiunile pe care le-ai hotarat, de a lua anumite decizii, de a practica noi comportamente sau de a dobandi noi abilitati.

Unii coachi – printre care si eu – ajuta clientul cu exercitii sau teme prin intermediul carora sa poata fi puse mai usor in aplicare solutiile descoperite.

Stilul meu de coaching – este pragmatic, bazat pe umor si provocari, pe abordarea holistica. Sunt plina de incredere in potentialul si resursele omului cu care sunt partenera pe drumul evolutiei lui. Folosesc in paralel tehnici de programare neuro-lingvistica, cunoastere interioara prin desen, MindPower si meditatie. Ca si client al meu ai ocazia sa fii fata in fata cu tine si sa iesi din zona de confort intr-un mod optim, in siguranta; sa iti setezi viteza la care ti se petrece viata astfel incat schimbarea sa fie sustenabila.


Tags


You may also like

Momente

Momente

De la Craciun la Anul Nou

De la Craciun la Anul Nou
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350