noiembrie 9

Merita sau nu

Merita un coach timp si bani? Investitie sau cheltuiala?

Una din intrebarile de baza ale demararii unui proces de coaching este aceea daca merita. Sau eu cel putin asta m-am intrebat cand am hotarat prima oara sa incerc pe pielea mea…

Oare nu pot totusi sa fac singur? Sa ma duc sa ii dau bani cuiva care sa ma intrebe niste chestii despre ce si cum fac?!

Cineva imi spunea ca cei de la HR au adus coachingul in firma ca sa le spele creierii, iar un amic al unei cliente a intrebat-o daca a fost “asa varza”  de s-a dus la un coach…

Fara sa trec cu vederea situatia economica de fapt a tarii noastre, numarul mare de oameni care se zbat de azi pe maine sa munceasca si sa duca un trai decent, spun ca, asa cum unii isi cumpara masini si case, altii vin la coaching.

Nu este un “must have”, nu este ceva de care “ai nevoie”, este ceva ce VREI.

Ai nevoie de terapie daca ai o situatie patologica, ai nevoie de cursuri daca nu stii ceva, sau de un mentor al carui exemplu sa incerci sa il aplici…

Daca insa vrei sa stii cum

  • Sa iti setezi obiective SMART-ER si prioritati
  • Sa fii responsabil, motivat si perseverent – lucru care lipseste pregnant in viata celor care nu ajung unde isi doresc, desi au scopuri marete…
  • Sa nu mai faci aceleasi lucruri mereu si mereu, asteptand de fiecare data sa obtii alt rezultat…

Un coach MERITA sa faci o INVESTITIE!

Hai sa facem o problema simpla de aritmetica si logica, fiindca un proces de coaching inseamna timp si bani:

Timpul si banii pe care le cheltuiesti acumX
Timpul si banii investiti in coaching–      Y
Care este valoarea procesului = Z

 

“Stai asa” – imi spui, “acum nu cheltuiesc niciun ban sau vreo ora – fac ce fac si asta este, o sa reusesc eu cumva/nu ma intereseaza, ma descurc”.

Este un mod de a aborda lucrurile, simplu dar inselator. De fapt, oricum consumam timp, energie si bani pentru a face lucrurile din viata noastra!

Ai un mod in care se desfasoara lucrurile dimineata, inainte sa duci copiii la gradinita si sa ajungi la munca.

Exista o strategie prin care iti propui sa slabesti macar 5 kile, sa iti schimbi locul de munca sau sa nu mai ai seri de cearta cu copilul, poate chiar sa pui lucrurile la punct in relatie.

Doar ca ai mai incercat aceste strategii si, daca stai acum un pic sa analizezi ce si cum,  iti dai seama ca de fapt nu te gandesti in mod profund la ele. Fie la adopti ad-hoc, fie faci ceva o zi, maxim trei (!) dupa care cedezi doborat de sentimentul neputintei.

Daca faci asta, cel mai sigur pierzi TIMPUL!

Dieta ar putea sa insemne maxim 2 ore pe zi.

Jobul – o luna de cautari corecte (CV adaptat, simulare de interviu, mail catre HR in loc de site-uri de job-uri, cresterea networkului)

Un curs de parenting de 4 module = max 12 ore (in loc sa citesti niste articole generale si neadaptate, cu solutii care nu functioneaza in familia ta)

O analiza a vietii tale, a valorilor, a modului in care relatia actuala iti satisface nevoia de iubire, siguranta si apreciere – 3 – 6 luni de asumare ca esti stapan pe viata ta si ca poti si sa te descurci singur, si sa gasesti pe cineva care sa te iubeasca asa cum esti.

Cum se reflecta toate astea in BANI?

Mananci dezordonat, dai banii pe te miri ce ingrediente sa tii o dieta, cand pe nu stiu ce catering raw-vegan, pe vitamine, suplimente, pe un nutritionist, abonament la sala, echipament de fitness…dar daca nu esti consecvent, cheltuiesti banii degeaba.

Nu abordezi corect nici cautarea unui alt job, nici o posibila discutie cu angajatorul curent – stai in blocaj si frustrare, muncesti pe rupte, esti mana dreapta a sefului dar nu ai avansat niciun centimetru de 2-3 ani incoace. Sigur ca ai un venit sigur care iti plateste facturile si ratele, dar stii sigur ca poti mai mult, si ca asta ar insemna o vacanta in plus, ceva schimbat in casa, o masina mai buna, dantura mai sanatoasa, un curs de fotografie sau de design pe care iti doresti demult sa le faci.

As putea sa iti spun si cum pierzi bani cand nu inveti cum sa nu mai tipi la cel mic, sau cum sa iti sustii punctul de vedere in relatie, dar te las pe tine sa iti spui, caci stiu sigur ca te-ai prins!

Cu un life coach (sau un business coach, sau health coach – ce descoperi ca ti se potriveste) timpul in care ajungi unde si cum iti doreste se scurteaza si visul tau devine tangibil, iar banii… ei bine, banii sunt doar un mijloc, nu un scop in sine. Si daca nu esti sanatos, fericit, implinit, apreciat si sa simti ca ai un rost in viata, banii sunt doar poveste.

Cat investesti daca lucrezi cu mine?

Ai aici cateva pachete predefinite ca perioada, tematica a abordarii si investitie necesara.

Daca simti ca acestea nu ti se potrivesc si preferi un program adaptat si construit special pentru tine, stam de vorba si setam impreuna limita financiara si de timp pe care o vrei!


Tags


You may also like

Momente

Momente

De la Craciun la Anul Nou

De la Craciun la Anul Nou
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350