decembrie 12

Despre 2018…

0  comments

Photo by Michael Skok on Unsplash

Sunt nascuta intr-o zi de 12. In luna a 12-a. 

Imi serbez ziua de nastere destul de in ritm cu anul calendaristic.

Doar restul de lucruri din restul de 364 de zile le cam fac in al doispelea minut al celui de al 12 lea ceas. Sau le faceam. Inaintarea in varsta iti da confortul, mai ales de la o anumit numar si prefix incolo, sa nu mai accepti compromisuri, sa devii rebelul care ti-ai dorit mereu sa fii.

Pentru mine 2018 a insemnat „actiune”. Nu neaparat incununata de succes – sau nu de cel pe care mi l-am imaginat. Dar a fost actiune. 

Am pierdut ceva pe drum, am si castigat. Am vrut mai mult decat am putut duce, dar desi m-am prabusit, m-am tarat pana am fost in stare sa ma ridic din nou. 

Uneori „actiune” a insemnat pasi inapoi, sau doi pumni intr-o perna, sau zile intregi de uitat la seriale si mancat de prostii.

Alteori a insemnat stat in casa fara alta interactiune decat cei mai dragi si mai apropiati. 

Si da, doare. Frige, arde, tipa in tine, te chinuie, te zvarcolesti, te strafulgera ca un junghi, ca si cum ai fi insasi furia si inversunarea si ciuda si invidia la un loc. 

Citeam azi ce scria cineva despre nu stiu ce coach care a pus pe FB o postare plina cu frustrari si nemultumiri… Va dau o veste super naspa sau super misto: coachii sunt si ei oameni. Au si ei frustrari si nemultumiri si propriile pete oarbe in fiintele care sunt. Asa cum se sinucid psihologii si medicii. Asa cum fura polistii. Asa cum dracuie popii. Asa cum plang clovnii. 

Anul 2018 si jumatea de secol pe care am implinit-o azi a fost despre „actiunea de a fi”… prezenta in durere. In neputinta. Martora a ceea ce nu fac pentru mine, desi ii ajut pe altii fix cu acea situatie. A fi constienta de fiorii de bucurie si recunostinta. A fi capabila sa cer ajutor. A fi in stare sa il accept si sa merg mai departe. A fi suficient de nebuna incat sa spun „mai vreau”. A fi perseverenta si rabdatoare desi este cea mai grea lectie pe care o am de invatat. 

Si las postarea asa, neterminata, pentru ca mai este din anul asta, si mai am actiuni de facut, si poate completez in al doispelea ceas cate ceva… 


Tags


You may also like

Momente

Momente

De la Craciun la Anul Nou

De la Craciun la Anul Nou
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350