ianuarie 8

DRAGOSTE, JAZZ SI MIROS DE LEVANTICA

0  comments

Citeam astazi pe Pulse un articol al lui Alex Khrapov despre coaching, in care era sugerata ideea ca fiecare coach ar fi bine sa aiba propriul raspuns la intrebarea: „De ce functioneaza coaching-ul?”

Incercand sa dau raspunsul la intrebare – lucru nu tocmai simplu – am transformat in gand intrebarea in afirmatie.

Coaching-ul functioneaza!

Incercand sa merg mai departe si sa raspund totusi, mi-am dat seama ca pic iar in patima teoretizarii, a explicatiilor prea tehnice, explicatii care ii lasa de cele mai multe ori pe interlocutorii mei cu sentimentul ca e misto, e tare… dar e cumva cam prea complicat si sigur nepotrivit pentru unii in conjuctura lor astrala de moment.

Acum, sigur ca procesul functioneaza si pentru ce si cum fac eu cand sunt implicata, dar adevarul este ca viitorul si schimbarea vin oricum. Sunt doua feluri de viitor in care vom ajunge sa traim:

1. Primul tip, cel logic si normal, care vine oricum pentru fiecare dintre noi, caci secundele si zilele se scurg si doar trec. Te schimbi permanent, ce-i drept, dar unii devin doar mai batrani, fara sa „miste” ceva in alta zona a vietii lor sau a zonei lor de confort.
2.  Cel de-al doilea fel de viitor este cel pe care il alegi constient sa il creezi!

Facand aceasta alegere si schimbare prin procesul de coaching cu mine va aduce o abordare plina de umor, vei crea povesti de spus pentru o viata, iar provocarea si starea de prezenta si traire vor aduce experiente in care iti vei putea sa iti atingi sufletul si sa iti vizualizezi visele.

De ce functioneaza coaching-ul? Las cateva testimoniale sa vorbeasca atat despre proces cat si despre ce inseamna interactiunea cu mine.

lVnd
<< Dragoste, jazz si miros de levantica …

Am acceptat invitatia Luizei din pura curiozitate.  Sfera coachingului imi era necunoscuta.  Nici nu am cautat informatii despre coaching pe internet dupa prima noastra intalnire. Am plecat dupa sedinta  cu o voiciune in suflet si o usurare, ca am zis ca nu e cazul sa ma las influentata de teorie. Ce simteam eu era ceva nou, era numai al meu si era daruit de Luiza. Ea spune ca singura reusesc sa fac asta, ca ea doar ma ajuta sa „vad”. Recunosc ca m-am dus la prima sedinta putin indoita si asta pentru ca ma cunosc.  Nu imi place sa vorbesc despre sufletul meu.  Despre mine, da. Despre EL, nu.  E ca si cum m-ai duce intr-o piata publica si m-ai lasa acolo, in mijlocul multimii, fara haine pe mine.

Prima sedinta a fost programata dupa o zi de munca. Eram putin incordata, insa curiozitatea a invins si uite-ma fata in fata cu Luiza. In cinci minute eram deja in largul meu.  Mi-a spus ceva ce m-a facut sa ma simt si eu si sufletul meu in siguranta inca de la inceput. Nu judeca, nu impune, nu reproseaza.  Nu vanam greseli, ci vanam punte forte. Nu impunem, ci crestem increderea in sine ca sa “vad” mai bine. Nu ma intreaba, ci ma face sa ma intreb singura. Nu imi zice unde sa ma “uit”, ci ma lumineaza ca sa vad singura. Dupa cateva minute am conturat starea mea de confort si mi-am identificat singura minusurile din viata mea.  Parerea mea despre mine era ca sunt o fire dificila. Am plecat de la sedinta cu zambetul buze si mai multa incredere in mine: nu sunt o fire dificila, sunt o fire COMPLEXA. Hai ca e chiar fun, mi-am spus.

Pentru a doua sedinta am avut si tema de gandire. Sa ma gandesc la calitatile si la valorile mele ca om. Ei bine, eu analizam lumea in care traim pe toate partile tocmai pentru a-mi gasi echilibrul. Cand imi rezolvam tema de casa mi-am dat seama ca de fapt eu nu analizam ce trebuie. Trebuia sa caut mai mult in mine, in sufletul meu ala protejat atat de mult de mine.  Am acordat ceva timp pentru meditatie si am realizat ca nu fac asta prea des si deja aveam un obiectiv nou setat. Aveam imaginea Luizei in fata. „Esti o fire complexa, nu dificila!”. Discutia decurgea anormal de natural, anormal de relaxanta, anormal de normala.

Au urmat si alte sedinte. Mi s-a intamplat si sa vin la sedinta si dupa o zi obositoare si sa nu am idei pentru discutia noastra. Asta credeam in primul minut din sedinta. Nu stiu cum o face (mi-am propus sa ii descopar secretul), insa in minutul doi deja vorbeam si deja identificam obstacolele din calea fericirii mele.  Le constientizam.  Si uite asa trecea o ora cat ar trece cinci minute si plecam de la sedinta atat de energizata incat simteam ca de abia atunci imi incepe ziua. Ajungeam acasa si ii povesteam de fiecare data sotului, entuziasmata, cat de cool este sa ai un coach si vorbeam despre ce „farmece” face Luiza cu mine.

Luiza este o fire pozitiva si vesela.  Am avut ocazia sa o cunosc de dinainte de a descoperi tainele coachingului si era cel putin la fel de pozitiva si plina de viata. Are ceva din prietena ta buna, din mama ta, din profesorul tau indragit, din parintele autoritar, din camaradul de ghidusii. Are tot ce ii trebuie ca sa te atraga in mrejele ei de coach. Ajungi sa iti faci o „autopsie” a vietii si sa pleci de la sedinta ca dupa o defibrilatie si cu o viata noua.

Vii la Luiza dificil si pleci … complex si cu obiectivele unei vieti fericite la pachet. >>

“Curiozitatea si in acelasi timp speranta de a ma redescoperi au fost premisele primei sedinte de coaching alaturi de Luiza. Eram intr-un moment in care eram cuprinsa de disperarea necunoscutului in care traiam…nu stiam ce imi doresc pentru mine din punct de vedere profesional.Cu ajutorul Luizei am scos la suprafata vise si dorinte ascunse in subconstient…vise care in momentul de fata s-au transformat in planuri frumoase si clare de viitor…un viitor care acum 4 luni nici nu exista.
Luiza este un coach pasionat,profesionist si acolo…exact atunci cand ai nevoie…”

“Sa spun cum se simte din partea mea, toata acesta experienta.
Partea cea mai interesanta si cea mai practica este ca ajung singura la  concluzii pe care nu credeam ca sunt capabila sa le definesc.
Calea de a ajunge acolo, la ce ma intereseaza sa dezvolt este practic rezolvarea. Tiparul o data trasat se poate aplica in orice situatie.
Nu puteam sa imi imaginez o rezolvare pentru situatii cu totul deosebite care imi ridicau reale probleme, de care ma impiedicam de ceva vreme (ani pot sa spun) si care efectiv ma tineau blocata.
Mi se intampla sa rezolv pur si simplu o situatie si dupa ceva timp sa imi dau seama ca involuntar am aplicat ceea ce am discutat!
Pe multe planuri (profesional, personal) pur si simplu lucrurile sunt mult mai simple! Apar noi perspective si noi domenii de explorat, a aparut un soi de curiozitate , pe care n-am mai intalnit-o, pozitiva de-a drepul , si care fara sa constientizez imi aduce doar avantaje.
Esti un om cu mult talent, partenerii care se vor dedica in totalitate vor  beneficia de multe avantaje, realizarile se intampla, doar trebuie sa vada lucurile din alt unghi.Nu credeam ca e asa de simplu de spus!
Si aici intervine clar meritul tau! Unghiurile aste sunt nenumarate doar ca nu stiam sa vad decat unul.
Sunt un om nou, cu o viziune noua, conceta, palpabila!”


Tags


You may also like

Momente

Momente

De la Craciun la Anul Nou

De la Craciun la Anul Nou
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350