Știi legenda florii de păpădie?

La început lumii un înger a fost trimis la toate semințele de plante ca să spună cum vor să arate. Numai una dintre ele nu știa ce să vrea. Așa că îngerul îi mai lăsă o zi să se gândească.

In ziua aceea păpădia, rugându-se să îi vină cea mai bună idee, a dat cu ochii de soare si s-a hotărât că vrea să arate ca el, așa galbenă, rotundă și plină de raze strălucitoare.

Apoi pe cer au început să apară stelele, și s-a gândit că așa ar vrea să fie, cu mici puncte luminoase, răspândită peste tot. Doar că veni noaptea de-a binelea și pe cer apăru luna, iar floarea noastră iar se răzgândi. Voia să arate ca ea. Să fie albă ca o spumă, rotundă si luminoasă.

Când veni îngerul îi spuse aceste lucruri, iar îngerul îi sorti să crească peste tot, pe câmpii, în păduri, pe petice mici de grădină sau pe marginea drumurilor, ca să poată, precum soarele, luna și stelele care îi plăcuseră, să aducă lumină și frumusețe peste tot în jurul ei.

Așa a apărut păpădia, care este la început galbenă ca soarele, apoi se transformă într-un glob alb, pufos, rotat și, dacă sufli peste acest glob, se împrăștie plutind strălucitoare în aer, precum stelele. Iar în tot acest răstimp poate fi culeasă pentru hrană și vindecare.

De ce ți-am spus povestea aceasta?

Pentru că așa sunt și eu și foarte mulți oameni din jurul meu.

Nu știm mereu cum și cine vrem să fim, dar ne este clar că vrem să aducem frumosul și binele în viețile noastre și ale celor pe care îi iubim.

Căutăm mereu cea mai bună formă în care să facem asta și uneori așteptăm pe cineva din afară cu care să ne putem rosti dorințele și să ne creionăm planurile.

Dacă simți că ești în momentul în care ai nevoie să îți spui dorințele, hai să explorezi alături de mine cum ar putea să arate viața ta în forma ei cea mai bună.

Luiza Ștefan - life coach

Dincolo de povești, sunt un om pasionat de tot ce înseamnă mintea umană și viața noastră interioară.

Îmi plac excursiile în natură, filmele la care pot să râd și să plâng în egală măsură și literatura SF.

Am luat tot ce-am putut  bun din copilăria și adolescența mea, iar ce n-am putut să iau am făcut unpacking în terapie.

M-am reconectat de 7 ani cu pasiunea de a lucra cu visurile oamenilor, după ce corporația în care lucram s-a închis și am decis să îmi pun în practică ideile care îi ajută și pe alții să descopere ce își doresc, ce sens și direcție poate avea viața lor și care ar fi lucrurile practice și simple pe care pot să le facă să trăiască mai ușor și mai bine.

Am muncit mult, am învățat, am luat-o de jos și am condus oameni în echipe performante, dar drumul până la performanță nu este o alergare de 100 m pe care o câștigi și trăiești dintr-un trofeu pentru tot restul vieții, ci un maraton pe care îl alergi, uneori, de mai multe ori pe zi.

Nu îmi plac vorbele mari și pretențiile nerealiste. Este mult de lucru să poți schimba ceva la tine.

Poți învăța cu ajutorul meu ce și cum să faci. Dar dacă nu faci acele lucruri, zi de zi, cu cel puțin aceeași perseverență cu care procrastinezi, ai să sapi un șanț în jurul tău, în loc să îți construiești o autostradă.

De ce este greu? Pentru că sunt ani de zile în care corpul tău, creierul tău, viața ta au funcționat într-un anume fel. Ești ca un avion condus simultan de mai multe programe de pilot automat, în timp ce ți se pare că tu ai scris manualul de utilizare. Aiurea!

Ia încearcă să te speli dimineața, pe dinți, cu mâna stângă. Sau să îi spui șefului ”nu”. Sau să faci grevă de la gătit o săptămână.

De ce se poate? Pentru că este suficient să poți să spui ce vrei! Pentru că poți să meșterești la avionul tău și să îi resetezi computerul de bord sau să faci update la programele piloților automați.

Te invit să explorezi harta locului în care ai putea ajunge!

Certificări